lördag 4 februari 2012

Ny simhall i Gnesta kommun

Motion

Gnesta kommun har en stor andel invånare som på ena eller andra sättet använder vår simhall.  Den  servar med allt från simundervisning och tävlingssimträning till motions och rehabiliteringsgymnastik - där även ett kompletterande gym finns att tillgå. Det höga nyttjandet av simhallen under dygnet, samt den blandning av åldrar som besöker simhallen är unik för kommunala fritidslokaler.

Simhallens ålder och frekventa användande gör att vi nu kommit till den punkt då omfattande renoveringar krävs för att kunna fortsätta verksamhet i den utsträckning vi blivit vana vid.

Att genomföra de renoveringar som krävs är kostsamma samtidigt som vi begränsas av nuvarande byggnations stomme och placering under Frejahallen vilket inskränker möjligheterna till utvidgning.

Härmed föreslår vi att en ny simhall byggs vid vårt sport- och rekreationscenter Hagstumosse.


Vid nybyggnation bör följande tas i beaktande:

* Tillgång till varmbassäng för såväl babysim som sjukgymnastik. - Nuvarande hall saknar helt varmvattenbassäng, vilket gör att man nu tvingas åka till andra kommuner för att kunna delta i babysim eller rehabiliteringsgymnastik.

* Hallen ska vara lättillgänglig för alla. - Nuvarande hall har många nivåskillnader vilket i så stor utsträckning som möjligt bör undvikas i den nya hallen.

* Banbredd som möjliggör för Gnesta Sim Sällskap att bedriva sin tävlingsverksamhet på hemmaplan. - I dag får simklubben hyra in sig i andra hallar för att kunna ha sina ”hemmatävlingar”, på grund av begränsningar i bassängbredd i nuvarande hall.

* Extra omklädningsrum, utöver herr och damomklädningsrum, för exempelvis personal och brukare vid våra särskilda boenden och för familjer.

Vi föreslår att arbetet med att projektera en ny simhall belägen vid Hagstumosse hanteras skyndsamt så att den nya simhallen kan tas i bruk så snart som möjligt. Det är viktigt att vi slipper ett glapp i tid för simhallsbesökarna mellan den gamla uttjänta simhallen och den nya.

Vi föreslår även att man på sikt täcker över hela den nedre våningen med ett golv så att vi får tillgång till ytterligare sporthall för exempelvis gymnastik och ett utökat gym. På så vis frigörs halltider i den stora hallen en trappa upp för de sporter och aktiviteter som kräver extra takhöjd.


Alliansen genom
Ann-Sofie Lifvenhage (M)                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar