fredag 13 september 2013

Cykelplan i Gnesta kommun


Remissvar ...
Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna lämnar här synpunkter angående prel. version 2013-08-12 av Cykelplan för Gnesta kommun.

Enligt förvaltningschef för samhällsbyggnad i Gnesta är remissyttrandet tänkt att främst beröra prioriteringen av de föreslagna projekten i planen, varvid vi inte går in i en fördjupning av texten i cykelplanen.

Att erbjuda en säker miljö för gång - cykeltrafikanter i Gnesta kommun är något vi prioriterar både för att kunna öka trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter och därmed kunna öka andelen cyklister vid transport till och från skola, arbete eller kollektivtrafik. Men även för att ge större möjlighet till motionsstråk och att på ett säkert sätt kunna förflytta sig till rekreationsområden och ex. ansluta Gnesta centrum till Sörmlandsleden för en ökad attraktivitet för besökare och invånare. 

Efter diskussioner i och mellan partierna samlas vi här kring fem prioriterade projekt vilka vi önskar prioriteras i nedanstående ordning.

1.      Storgatan i Gnesta: rondell – rondell
2.      Cykelväg till Klemmingsbergsbadet: forts. Framnäsvägen – Södertuna
3.      Centrum – Frejaskolan: via Tingshusgatan – Skolgatan – Frejavägen
4.      Laxneskola – återvinningsstationen i Laxne
5.      Cykelväg Björnlunda – Gnesta

Övriga i Cykelplanen föreslagna projekt nämns därefter utan numrering och utan inbördes prioriteringsordning. Detta för att sätta ett tydligt fokus på de högst prioriterade projekten. Då dessa närmar sig slutfas tar vi ny ställning till ytterligare prioriteringar och ges då samtidigt möjlighet att lyfta in nya projekt som i dagsläget inte ses aktuella.

Alliansen i Gnesta 2013-09-10




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar