torsdag 24 april 2014

Reservation: Ombyggnad av brandstationen

Kommunstyrelsen 2014-04-22
Ärende: Ombyggnad av brandstationen MOB.2011.7

·        Vi reserverar oss mot en ombyggnation av nuvarande gamla brandstation.

·        Vi anser att vi ska bygga ny brandstation omedelbart.

Redan under föregående mandatperiod fanns ett beslutsunderlag framtaget för att fatta beslut om nybyggnation av brandstation i Gnesta kommun. Vi i oppositionen har sedan 2011, då en skyddsrond varnade för arbetsmiljöbrister i de nuvarande lokalerna, krävt ett beslut i nämnden för nybyggnation. Trots ihärdiga försök att få majoriteten att inse att vi snart skulle ha arbetsmiljöverket flåsande i nacken med allt vad därtill hör av vitesföreläggande och olägenheterna för brandmännen, kunde majoriteten inte fatta beslut.

Frågan har förhalats sedan dess. Efter drygt tre år sitter vi här med ett vite hängande över oss och först nu 2014 fattar majoriteten beslut om en renovering av den befintliga stationen.

Vi går alltså in i en tillfällig lösning med en dyr ombyggnation av befintliga undermåliga lokaler för att tillfredställa arbetsmiljöverkets krav. Och detta är dessutom en kortsiktig lösning om vi förstår majoritetens intentioner och arbetsmiljöverkets krav rätt - för att därefter omkring år 2018 bygga ny brandstation.

Var finns logiken i att lägga ner dyra skattekronor i att renovera gamla hus för kortsiktigt bruk när vi inte ens vet om huset kommer att stå kvar när en ny brandstation kan tas i bruk?

Ärenden av den här digniteten som är av principiell natur för kommunens framtid ska hanteras av kommunfullmäktige varpå vi yrkade på att ärendet skulle hela vägen till KF - något som röstades ner av majoriteten S, V, MP.

Vi reserverar oss mot denna hantering av principiella frågor.


För Alliansen i Gnesta kommun 2014-04-22

Ann-Sofie Lifvenhage (M)
Ingrid Jerneborg Glimne (M)
Sven Andersson (M)
Ingalill Fredriksson (C)
Håkan Ekstrand (C)
Sarah Kinberg (FP)
Bo Wingård (KD)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar